Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Завршени ,,Дани акредитације” у Дому здравља у Сврљигу

Од недеље, 24. фебруара, до уторка, 26. фебруара одржани су ,,Дани акредитације 2019” у сврљишком Дому здравља “Др Љубинко Ђорђевић” чиме је проверен квалитет услуга које пружа ова здравствена установа.

Тим за акредитацију састављен од стручњака из области медицине Министарства здравља и Агенције за акредитацију здравствених установа током боравка у Дому здравља у Сврљигу извршио је оцењивање квалитета рада и услова за пружање здравствених услуга ове здравствене установе на основу примене предвиђеног нивоа утврђених стандарда за рад у здравственим установовама овог типа.

Како је рекао директор Дома здравља Сврљиг др Љутомир Давидовић, Тим за акредитацију је задовољан квалитетом рада запослених у овој здравственој установи, као и нивоом здравствених услуга које се пружају пацијентима с обзиром на могућности које установа поседује. Он је нагласио и да је за ниво услуга које пружа сврљишки Дом здравља умногоме заслужна локална самоуправа која помаже да се одржи ниво здравствених услуга својим донацијама које се огледају у куповини неопходних апарата, возила, па и финансирању личног дохотка за једног лекара.

“До краја месеца знаћемо резултате акредитације. Акредитација је трајала три дана, а том приликом вршена је контрола служби, администрације и саме установе. Нема пуно примедби на наш рад”, рекао је Давидовић.

Резултати акредитације очекују се до краја наредног месеца, а од нивоа испуњености предвиђених услова зависиће на који период ће Дом здравља добити акредитацију. Претходну акредитацију ова сврљишка здравствена установа добила је почетком 2015. године.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,778 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>