Министарка Михајловић најавила могуће измештање наплатне рампе на Малчанској петљи

Петиција коју је покренуо народни посланик из Сврљига Милија Милетић, да се планирана наплатна рампа на Мачанској петљи помери ка Сићеву како би Ниш био доступнији околним градовима, према најавама министарке саобраћаја Зоране Михајловић биће размотрена, а о томе ће одлучивати и грађани.

Милетић је затражио петицијом да се омогући грађанима да део ауто пута око Ниша користе без наплате путарине, како би се саобраћај у Нишу растеретио, а грађанима омогућио бржи и лакши приступ граду.

Министарка Михајловић рекла је приликом посете Нишу да “нема ништа против” да се првобитни план измени и да се Малчанска наплатна рампа помери.

Она је рекла да је о томе разговарала са директором ЈП Путеви Србије у чијој је надлежности постављање наплатне рампе.

“Он има задатак да разговара са представницима грађана, да све оно што може обезбеди. Наплатне рампе су ту наравно да се наплати путарина, али су и ту због тога да би обезбедиле што већу проходност. Дакле, немам ништа против, све што је у складу са оним што ће омогућити ефикасност рада и путева и задовољити колико је могуће захтеве грађана, Министарство ће подржати”, појаснила је министарка.

Још један захтев у петицији коју је покренуо Милеић био је отпочињање са реконструкцијом пруге Ниш – Прахово, што је већ почело јуче.

Реконструкција пруге Ниш – Зајечар почела је јуче код села Доњи Матејевац, а министарка Михајловић најавила је да ће радови бити готови до лета наредне године.

Милетић је данас посетио директора ЈП Путеви Србије Зорана Дробњака у Београду, и са њим разговарао на ову тему, али још увек немамо информација какви су резултати разговора.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.725 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>