Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

“Аеродроми Србије” се селе у Ниш

Привредно друштво “Аеродроми Србије”, које је основано још 2016. године, али до сада није било оперативно, почеће са радом, али у Нишу.

Централа “Аеродрома Србије”, друштва које треба да управља развојем авио-саобраћаја у Србији биће у граду на Нишави, где ће бити и директор, али ће постојати огранци у Београду и Краљеву и свим градовима у чијој близини се налазе ваздушне луке, пишу Новости.

Зоран Илић, помоћник министарке Зоране Михајловић задужен за ваздушни саобраћај, рекао је за Новости да је ово друштво основано да би управљало развојем свих малих аеродрома у Србији, а процењује се да их има тридесетак.

“Аеродром у Нишу тренутно нам је најзначајнији и зато смо се договорили да седиште предузећа преместимо у овај град”, истакао је Илић.

“Ниш ће бити центар за управљање свим малим аеродромима на територији Србије, на основу Националног програма развоја аеродрома који је донела Влада Србије. Са неких од тих аеродрома се орагнизују летови, али смо сведоци да то није по стандардима безбедности и зато је потребно једно овакво тело да процени ситуацију и да да смернице.

Илић је подсетио да је Влада Србије издвојила пет милиона динара за програм “линија од јавног значаја” у циљу помоћи привреди. Ниш би требало да предложи дестинације које би значиле развоју овог региона.

“Након што Влада Србије усвоји ове предлоге, расписује се међународни тендер на који се могу јавити све компаније, а не само нискобуџетне”, појаснио је Илић.

Према његовим речима, један од градова где би могло да се лети из Ниша је Хановер јер је, како тврди, тамо центар IT индустрије, а Нишлије се препознају у томе.

“Аеродроми Србије” имају само четворо радника. Још је непознато колико ће ово друштво имати запослених у Нишу, јер ће стручне службе нишке ваздушне луке радити и за “Аеродроме Србије”.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,775 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>