Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Смена директора Дома код Блаца након смрти штићеника

Директор Дома за особе ометене у развоју у селу Трибуње код Блаца Срђан Аничић смењен је након инспекцијских надзора, а после смрти последњег од тројице штићеника, речено је Танјугу у Министарству рада.

“Инспекција је и пре несреће утврдила низ неправилности у Дому и наложила мере да се оне отклоне, што директор није урадио”, саопштили су представници Министарства.

Како су пре неколико дана медији пренели, Нишлија С. Ђ, стар 25 година, који је био смештен у Дому, допремљен је у прокупачку болницу без свести, с модрицама и хипотермијом. Темепратура његовог тела износила је само 25 степени.

У року од месец дана, пре њега, још двојица штићеника дома су умрла.

Према наводима медија, услови за негу особа ометених у развоју у Трибуњу су катастрофални и нехумани, што је такође предмет истраге.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>