У току реакредитација Дома здравља Сврљиг

На првом скупу одржаном поводом почетка Дана акредитације Дома здравља „Др Љубинко Ђорђевић“ у Сврљигу, народни посланик Милија Милетић позвао је чланове Тима за акредитацију да својим ауторитетом утичу код Министарства здравља да се дозволи запошљавање нових лекара у Сврљигу.

Милетић је, обраћајући се члановима Тима за акредитацију и лекарима сврљишког Дома здравља рекао да он као главни проблем ове здравствене установе препознаје забрану упошљавања медицинског особља, чак и када су места упражњења одласком у пензију или напуштањем посла, што доводи до веома отежаног рада установе и незадовољства пацијената.

Милетић је замолио чланове Тима да они утичу на Министарство здравља, као што ће то и он учинити у Скупштини Србије, да се овај горући проблем реши и да се нађе адекватно и рационално решење за овај проблем.

Иначе, Дом здравља у Сврљигу добо је прву акредитацију почетком 2015. године, која сада истиче и потребно је да се обнови.

Дане акредитације отворио је директор Дома здравља, др Љутомир Давидовић, који је чланове Тима за акредитацију упознао са основним подацима и историјатом, како саме Установе, тако и Општине Сврљиг. Он је посебно нагласио добру сарадњу са локалном самоуправом, без које,како је рекао, ова установа не би могла на адекватан начин да обавља своје задатке.

Дани акредитације трајаће три дана, почев од недеље, 24. фебруара, током којих ће тим стручњака Министарства здравља и Агенције за акредитацију здравствених установа вршиити оцењивање квалитета рада ове здравствене установе на основу примене оптималног нивоа утврђених стандарда рада за здравствене установе тог типа.

Почетку Дана акредитације, поред народног посланика Милије Милетића, присутвовали су и председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и њен заменик Градимир Милосављевић.

Акредитациони процес трајаће до уторка, 26. фебруара, а након тога Дом здравља у Сврљигу добиће акредитацију за даљи рад. Од степена спремности здравствене установе за рад зависи на колико година ће добити акредитацију, односно када ће процес акредитације бити обновљен.

Акредитација помаже организацијама здравствене заштите и да открију сопствене предности и могућности напретка, као и да боље разумеју циљеве и сложеност свог пословања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.331 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>