Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ниже цене у ромингу

Потписивањем регионалног Споразума о ромингу земаља Западног Балкана цене позива од 1. јула биће ниже за 25 одсто, изјавила је данас Танјугу државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Споразум ће бити потписан у оквиру Другог дигиталног самита 4. и 5. априла у Београду, а Матић каже да је то договорено јуче на министарском радном ручку у Скопљу. Како каже, потврђено је да ће бити имплементирано све оно што је договорено на Првом Дигиталном самиту који је одржан прошле године у Софији када је потписана Декарација о дигиталној агенди за Западни Балкан.

“Једна од обавеза која је тада преузета је било и потписивање споразума о снижавању цена роминга за регион Западног Балкана. Оно што је у међувремену договорено је да споразум може да буде потписан у априлу на другом самиту где ће бити присутни највиши представници власти земаља Западног Балкана”, рекла је Матић.

Како је навела, Споразум о снижавању цене роминга већ је 2014. године потписан са Црном Гором, Македонијом и БиХ па је Србија практично са тим земљама у режиму снижених цена.

“Оно што ће новим споразумом бити дефинисано значиће додатно смањење које треба да почне да се примењује од 1. јула, закључно са 30. јуном 2021. када би требало да буде потпуно укинут роминг у региону”, рекла је Матић.

Како је додала, предвиђено је да у првом прелазном периоду, снижавање цена буде око 25 одсто за позиве ка земљама које су већ биле обухваћене споразумом, док ће за нове чланице, попут Албаније, смањење бити драстично веће.

Позив за Албанију у ромингу сада износи 150 динара, а након ступања на снагу споразума неће моћи да иде преко 22 динара.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>