Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ухапшени препродавци воћа из Алексинца

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, ухапсили су пет особа које су осумњичене да су увозиле воће из Грчке, израђивали за њега лажну документацију и потом га, као производе српског порекла, продавали на тржишту Руске Федерације.

Полиција је у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, Пореском управом и Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, због постојања сумње да су починили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, прање новца и пореска утаја, ухапсила одговорно лице предузећа „Цоја Промет“ А. Ц, 56. годиште и заступника тог предузећа А. Ц, 83. годиште, одговорна лица предузећа „Цитрум АКЗ“, Н. Ц. 82. годиште и З. Ц. 57. годиште, као и одговорно лице фирме „Д&Б Транс“ Б. К. рођеног 1977. године.

Због сумње да су починили кривично дело прање новца, тиме што су помогли у сачињавању лажне документације, надлежном тужилаштву приведена су и 54 пољопривредна произвођача са територије Београда, Крагујевца, Смедерева, Смедеревске Паланке, Тополе…

Кривична пријава је поднета и против привредног друштва „Цоја Промет“.

Сумња се да су двојица ухапшених из предузећа „Цоја Промет“ током 2017. и 2018. године, преко три привредна друштва из Београда, Алексинца и Прешева организовали увоз брескви и нектарина из Грчке и за то воће, преко пољопривредних добављача, сачињавали лажну документацију о наводном откупу, како би га приказали као домаће.

Сумња се да су потом брескве и нектарине, преко предузећа „Цоја Промет“, извожене у Руску Федерацију, супротно споразуму о слободној трговини између две земље и Уредби о евиденцији извозника воћа и поврћа у Руску Федерацију.

На тај начин, како се сумња, привредном друштву „Цоја промет“ прибављена је противправна имовинска корист од око 105 милиона динара.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>