Милетић захтева да се из Сврљига уклоне цистерне са опасним садржајем

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић тражи од надлежних да се цистерне са опасном материјом што пре уклоне са железничке станице у Сврљигу, као и да се утврди одговорност за исклизнућа која су се недавно догодила.

Милетић је јутрос разговарао са надлежнима у Железници Србије од којих је затражио да се што пре уклоне вагони са сврљишке железничке станице који су ту стационарини већ неколико дана, а садрже фосфорну киселину која представља опасну супстанцу. Он каже да је више грађана негодовало и од њега затражило да реагује.

Милетић наводи да је већ раније у Народној скупштини више пута тражио да се реконструише пруга како би се саобраћај одвијао безбедно, и како не би дошло до нежељених ситуација, до којих само срећом није дошло последњих дана.

Милетић каже да је индикативно да су само цестерне испадале из шина, иако су и други вагони са различитим теретима пролазили истом пругом, па апелује на надлежне да утврде узроке исклизнућа и
да кривци за то сносе санкције.

Милетић је још једном затражио да се што пре почне са реконструкцијом пруге која је од великог значаја за привреду овог краја.

Последњи пут, пре мање од недељу дана, цистерне са амонијаком исклизнуле су из шина у Сврљишкој клисури на врло неприступачном и опасном месту. Неколико цистерни заглавиле су се у тунелу, док је неколико њих остало на железничком мосту изнад Тимока.

Срећом, до сада није било цурења опасних материја из цистерни.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.726 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>