УСС 19 година на политичкој сцени Србије

Конвенцијом под називом “Одговорно за раднике и сељаке” која је одржана у нишком Народном позоришту УСС данас је обележила 19 година свог политичког деловања на политичкој сцени Србије.

УСС ће изаћи на парламентарне изборе, уколико они буду расписани ове године, а преговоре о изборним коалицијама најпре ће водити са садашњим коалиционим пертнерима из СНС-а, изјавио је Милија Милетић, председник странке и народни посланик, након одржавања Изборне скупштине, која је претходила конвенцији.

Милетић наглашава да ће се УСС током свог будућег деловања борити за бољи положај радника и сељака, као и до сада, да ће истрајати на свим оним питањима која је поставила у српском парламенту, али да ће се заложити и за доношење Закона о пореклу имовине.

На конвенцији која је одржана у великој сали Народног позоришта у Нишу члановима су се обратили највиши функционери странке, као и многобројни гости, међу којима је била и начелница Нишавског управног округа и функционерка СНС, Драгана Сотировски.

Уједињена сељачка странка основана је 15. фебруара 2000. године, у Београду. Један од почасних председника ове странке био је проф. др Драгослав Аврамовић, познат као реформатор српског динара, а касније и проф. др Мирослав Малешевић, дугогодишњи директор Института за ратарство и повртарство у Новом Саду. Од 2006. године до данас председник УСС је Милија Милетић из Сврљига.

Седиште странке је у Сврљигу и УСС је једна од ретких политичких партија у Србији чије седиште није у Београду.

Кроз дугогодишње политичко деловање, странка је формирала општинске одборе у више од 60 градова широм Србије, и тако омасовљена, наставља борбу за интересе сељака и радника.

Данас ова странка има могућност да се њен глас, а тако и глас српског сељака чује и у српском Парламенту, јер је њен председник, Милија Милетић, народни посланик на листи СНС.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.717 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>