Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Цистерне са амонијаком заглављене у Сврљишкој клисури

Пре два дана у Сврљишкој клисури из шина су исклизнуле цистерне са амонијаком и док су се неке заглавиле у тунелу, друге су остале на каменом железничком мосту.

Из Инфраструктуре железнице рекли су за Јужне вести да ће им требати два дана да их уклоне, али засад се не зна како тај посао напредује.

Место на којем се исклизнуће десило је неприступачно и налази се између села Миљковац и Подвис, на излазу из Сврљишке клисуре.

Део цистерни је у тунелу, а део на каменом мосту изнад Сврљишког Тимока. Иза моста на коме су цистерне је други тунел, што додатно отежава приступ машинама које би требало да извуку цистерне.

Права срећа је да се цистерне нису преврнуле, јер би амонијак исцурио у Тимок, што би изазвало еколошку катастрофу у овој прелепој клисури, а врло брзо би стигао и до Дунава.

Да ли је досад нека цистерна враћена на пругу, како напредују радови и има ли неке опасности с обзиром на то да су цистерне на неприступачном месту, засад није познато, а ова питања су новинари Јужних вести послали Инфраструктури железнице.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>