Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Осамнестомесечном Виктору из Ниша потребна помоћ

Осамнестомесечном Виктору из Ниша дијагностикована је спинална мишићна атрофија и његовим родитељима је неопходна помоћ за његово даље лечење.

Виктор је још као беба имао проблема да пређе у седећи положај. Након неуспешних физикалних терапија и после посете неурологу родитељи су открили да је у питању озбиљна прогресивна болест.

Виктор није могао самостално да пређе у седећи положај, а није могао ни да научи да пузи. Тек када су отишли код код неуролога откривена је права дијагноза.

Мајка малог Виктора, Милица Дишић рекла је да очекују да Виктор добије лек преко Републичког фонда за здравствено осигурање након заседања здравствене комисије.

„Ако се терапија прими на време Виктор ће имати потпуно нормалан живот. Међутим, тек након тога се наставља борба: потребна је стална физикална терапија, бањско лечење, други медикаменти, што ја и супруг тренутно не можемо да му приуштимо”, казала је Викторова мајка.

Милица је од тада на боловању и стално уз Виктора, а супруг је запослен, али да би се изборили са овом тешком болешћу и помогли Виктору да стане на своје ноге потребна им је финасиска помоћ.
За помоћ Виктору је отворен рачун преко Хуманитарне фондације „Буди хуман“, а помоћ Виктору се може упутити уколико упишете 599 и пошаљите поруку на 3030.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,116 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>