Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

У Сврљигу посао за стотину радника

Италијански инвеститор отворио је у Сврљигу фабрику за производњу обуће “Euroconfort Jug”, у којој ће посао добити стотинак радника.

Тренутно нова фабрика обуће у Сврљигу запошљава четрдесетак радника, али је у плану да до 2020. године запосли још 65 радника, тако да ће у пуном капацитету имати 105 радника, а све што се произведе намењено је за извоз.

Фабрику су данас свечано пустили у рад народни посланик Милија Милетић и директор фабрике “Euroconfort Jug”, Италијан Марко Мартињаго.

“Фабрика Еурокомфорт Југ основана је 2014. године у Београду и бави се производњом обуће која се извози у земље Европске уније. Дневно произведемо 3.500 пари обуће поштујући високе стандарде квалитета који се тражи од нас, уз употребу најсавременије опреме”, рекао је данас Марко Мартињаго, директор новотворене фабрике у Сврљигу, захваливши се на подршци народном посланику Милији Милетићу и председници општине Јелени Трифуновоић.

Фабрика у Сврљигу отворена је уз подршку Развојне агенције Србије која је помогла инвеститору субвенцијом од 490.000 евра, или око 4.700 евра по радном месту.

Народни посланик Милија Милетић сматра да је ово данас само почетак и да очекује још пуно инвеститора, како у Сврљигу, тако и на целом југу Србије.

Припреме за отварање овог погона у Сврљигу почеле су пре неколико месеци, а група радника завршила је обуку и почела да ради.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>