Наложена обустава саобраћаја на прузи Ниш – Зајечар

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије наложило је да се обустави железнички саобраћај на прузи Ниш – Зајечар до завршетка реконструкције ове пруге.

Одлука је донета због безбедности становника свих насеља у чијој близини пролази теретни железнички саобраћај, имајући у виду да су се за кратко време догодила три исклизнућа вагона на деоницама ове пруге.

Иначе, житељи села Јасеновик су након два исклизнућа вагона са опасним теретом у близини њиховог села претили блокадом пруге и захтевали да се цистерне са опасним хемикалијама не превозе пругом која пролази изнад њихових кућа.

Министарство налаже директорима железничких предузећа да хитно поднесу извештај о свим детаљима догађаја који су могли да угрозе безбедност грађана.

Такође, Министарство од железничких компанија очекује да се извине грађанима Србије, а пре свега становницима Јасеновика, где су се догодила два исклизнућа вагона.

Министарство инсистира и захтева да се утврде све чињенице у вези са исклизнућима вагона на прузи Ниш – Зајечар и испита одговорност свих учесника. Такође, Министарство тражи од Дирекције за железнице да провери ваљаност лиценци свих оператера, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Саобраћаја на овој деоници неће бити док се пруга, која је изграђена још 1922. године и у јако је лошем стању, не буде потпуно обновила. Прва реконструкција целе пруге откако је изграђена ће, према најавама из Министарства саобраћаја, почети у априлу, а радиће се 108 км деонице Црвени крст – Зајечар.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.322 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>