Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Продужен распуст основним и средњим школама у Србији

Препорука Министарства здравља да се због вируса грипа распуст продужи за недељу дана усвојена је данас на седници Владе.

Све основне и средње школе у Србији почеће са радом 25. фебруара, уместо 18. фебруара, како је предвиђено школским календаром.

Министар здравља Златибор Лончар предложио је на данашњој седници Владе Србије да се зимски распуст за основце и средњошколце продужи за још недељу дана.

Лончар је раније рекао да се на тај корак одлучио на предлог струке, епидемиолога, који процењују да ће у наредном периоду бити још више оболелих од грипа, а да је међу пацијентима до сада било највише деце.

Према подацима Института за јавно здравље „Батут“ до сада је од грипа у Србији оболело 104.867 пацијената, а умрло је 29 пацијената чија се смрт може довести у везу са грипом.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,301 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>