58 година од смрти Бранка Миљковића

Поводом 58 година од смрти песника Бранка Миљковића, чланови књижевних клубова, али и ученици једине основне школе у Србији која носи његово име су се окупили испред Народног позоришта у Нишу.

Био је то и повод да градски Савет за културно стваралаштво покрене иницијативу да се на простору Обреновићеве улице у Нишу, поред споменика Стевану Сремцу и његовом књижевном јунаку Калчи, подигне и достојно обележје великом песнику…

“Чињеница да се његове песме и после готово шест деценија читају као да је Бранко жив доказује да његова поезија живи”, рекао је уредник књижевног програма у Нишком културном центру Горан Станковић.

Магистар архитектуре Иван Хаџи Реди сматра да Бранко Миљковић, упркос бисти на платоу испред Талијиног храма у Нишу, заслужује много више. Корак у том правцу је и намера директора основне школе која носи његово име Тијане Ранђеловић да, за Дан поезије, отвори и спомен – собу посвећену Миљковићу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.725 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>