Пољопривредницима субвенције за 60 литара горива по хектару?

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је за РТС да је предлог министарства да се субвенционише 60 литара горива по хектару, што ће бити дефинитивно договорено наредне недеље.

Недимовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ће у четвртак бити размотрено који ће се модел применити за субвенционисање горива у пољопривреди.

“Мислим да ћемо новац исплатити крајем марта, почетком априла. Идеја је 60 литара по хектару, следеће недеље ћемо вероватно имати комплетан пројекат”, истакао је министар пољопривреде.

Подсетио је да ове године Влада издваја седам милијарди динара више за субвенције у пољопривреди, као и да је у буџету за 2018. за 50 одсто повећана субвенција за тов јунади.

“Отварамо нова тржишта Либана, Израела, Емирата у првој половини ове године. Имаћемо скоро дупло већу квоту за Турску. Нове фарме ничу сваки дан, без сточарства, поготово без говедарства, нема развоја пољопривреде. Свако то грло је мала фабрика за себе”, напоменуо је министар пољопривреде.

Када је реч о безбедности хране, министар је нагласио да ће на пролеће бити успостављена лабораторија за контролу прерађевина од меса.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>