Могуће продужење распуста у Нишу због грипа

Уколико Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ не буде донео другачију одлуку, друго полугодиште за ученике основних и средњих школа у Нишу почеће као што је и до сада планирано, навео је Драган Гејо, начелник Школске управе Ниш.

„Институт за јавно здравље с којим смо и ја и начелница Округа у контакту шаље стално податке „Батуту“ и тај институт ће одлучити да ли ће се нешто мењати у календару рада основних и средњих школа“, рекао је Гејо.

Он је додао да се за сада ништа не мења и да има времена за благовремена обавештења, али да би требало да се обрати пажња и на то да се деца још увек нису сакупљала преко распуста.

„Ми смо стално у контатку и контактирали смо јуче Инситут за јавно здравље, са свима њима сам поразговарао и људски и професионално и бићемо обавештавани надаље шта да радимо. Може да се деси и у петак да нам јаве да је дошло до промена. Ми ћемо лако тада да обавестимо директоре и разредне старешине да јаве деци. Претпостављам, уколико не буду јавили, да ће се нормално наставити друго полугодиште, поручио је Гејо.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић, раније је изјавио да се може очекивати да број оболелих и даље расте, нарочито након што деца после зимског распуста крену поново у школе и вртиће.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>