Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Клизачица из Ниша освојила друго место на такмичењу у Италији

Деветогодишња Софија Родић из Ниша једна је од најбољих у Европи у брзом клизању. На такмичењу у италијанском граду Тренту, освојила је сребрну медаљу.

Са само 9 година Софија је у последња два месеца освојила је 10 медаља, а најважније је сребро на престижном такмичењу „Алберто Николоди” у италијанском Тренту, преноси РТС.

„То је било најјаче моје такмичење до сада и мени је било лепо. Тамо сам освојила друго место, сребрену медаљу и кристалну вазу”, објашњава млада клизачица Софија Родић.

Софија у Нишу нема где да тренира. Користи неадекватно клизаште у балон сали у Чаиру у некомерцијалним терминима, а сваке недеље мора да путује у Београд.

„Нама је битно да се она кроз овај спорт развија у здраво дете, у дете које мање времена проводи уз компјутер и лаптоп, него да се не бави спортом. То је спорт који воли и њој није тешко ни да путује до Београда на тренинг и да учи у колима и кафићу ако треба, само да оде на тренинг”, каже Софијин отац Петар Родић.

„Ми смо ту као родитељи да јој пружимо подршку, јесте напорно, путује се доста, велики су трошкови, али усклађујемо све. И школске обавезе и одличан је ђак и тренинге и путовања”, каже мајка Биљана Родић.

А све је почело од љубави према ролерима. Софија каже да је почела да клиза, јер зими не може да вози ролере и то је сада њен омиљен спорт.

Иако је Србија далеко од водећих велесила у овом спорту, а у Нишу традиција скоро да не постоји, Софија налази свој пут до победничких постоља и машта да једног дана учествује на Зимским олимпијским играма.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,096 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>