Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ЕУ донирала 2,1 милион евра предузећима за набавку нове опреме

Стотину и шест предузетника, као и микро и малих предузећа са југа Србије унапредиће своју производњу и отворити нова радна места уз подршку Европске уније која је преко развојног програма ЕУ ПРО определила 2.156.379 евра за набавку нове опреме са циљем да се допринесе повећању конкурентности локалне привреде.

Предузетници, микро и мала предузећа која се баве производњом хране, намештаја, текстила и одеће, прерадом дрвета и метала, информационим технологијама и другим привредним делатностима добиће опрему која ће допринети већој продуктивности, ланцу вредности локалних добављача, побољшању квалитета и асортимана производа, и најважније, отварању нових радних места.

„Европска унија кроз програм ЕУ ПРО подржава Владу Србије у њеним напорима да унапреди пословни амбијент, конкурентност наших компанија и запошљавање у неразвијеним деловима Србије. Овим средствима обезбеђује се подршка за унапређење продуктивности предузећа и квалитета производа као и запошљавање, што на конкретан начин потврђује користи од процеса европских интеграција“, рекла је Јадранка Јоксимовић, министар за европске интеграције.

„Европска унија пружа подршку сектору малих и средњих предузећа која, како у Србији тако и у земљама ЕУ, чине 90 одсто привреде и имају водећу улогу у остваривању привредног раста и повећања запослености. Кроз реформе које се спроводе у оквиру процеса придруживања и подршку у виду бесповратних средстава из ИПА фондова, ми настављамо да подржавамо добре пословне идеје, помажући српским компанијама да развију своје потенцијале за даљи раст и отварање нових радних места“, рекао је амбасадор Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније у Србији.

Како се очекује, уз нову опрему предузећа ће већ током прве године запослити 255 људи, што чини повећање од 25 процената у односу на тренутни број запослених. Такође, за годину дана извоз ових фирми на годишњем нивоу треба да буде већи за два милиона евра, а за три године чак за шест милиона евра. Предузећа ће, како је то јавним позивом било предвиђено, финансијски учествовати у набавци опреме са 1.120.472 евра.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,096 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>