Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Конкурс за бесплатну рехабилитацију у бањама од марта

Више од 13.000 српских пензионера моћи ће и ове године о трошку Фонда ПИО на опоравак у неку од 24 бања на територији Србије.

Конкурс за рехабилитацију ће, као и ранијих година, бити расписан за месец дана, а листе би требало да буду објављене средином маја, пишу Вечерње Новости.

Последњих неколико година на конкурс пристиже око 40.000 пријава, што значи да сваки трећи пензионер успе да добије место у некој од бања.

Лекарски извештаји се не бодују већ само служе да би се одобрила бања адекватна њиховом здравственом стању, односно да не буде контрадикторна болести коју имају. Зато заинтерeсовани треба да знају да када конкуришу за бесплатан боравак у лечилиштима не морају да прибављају нову медицинску документацију, већ могу да приложе ону коју већ поседују.

Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима током прошле године, у трајању од 10 дана, имали су корисници старосних, инвалидских и породичних пензија који имају пребивалиште на територији Србије и чија је пензија мања од 24.980 динара, под условом да немају друга примања и да нису користили ово право у претходних пет година.

После обраде свих захтева, на листама жеља за бесплатан опоравак последњих неколико година, најчешће су се налазиле Врњачка Бања, Нишка бања, Бања Ковиљача, врднички “Термал” и Кањижа. На редослед на ранг-листи утичу висина пензије, дужина стажа осигурања, дужина коришћења пензије, док су корисници права на туђу негу и помоћ добили додатних 10 бодова, а деца са породичном пензијом још пет.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,096 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>