Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Повишица за пензионере крајем 2019.

Повећање пензија у овој години може се очекивати за децембар, и то за око пет до шест одсто у просеку, тврде за “Блиц” чланови Фискалног савета.

Владимир Вучковић, члан Фискалног савета, каже да нове проценте повећања треба пажљиво планирати у другој половини ове године, а применити их тек од 2020.

“Добро је што смо у ситуацији да размишљамо о повећању, а не о томе да ли плате и пензије треба да буду замрзнуте или умањене”, оценио је Вучковић за “Блиц”.

Он је додао да се одлука о повећању доноси једном годишње, приликом прављења буџета.

И његов колега Никола Алтипармаков каже да пензионери могу рачунати на додатно повећање пензија.

“Оно би могло да износи од пет до шест одсто, базира се на привредном расту земље, а одлуку о повећању би требало очекивати крајем године. Да ли ће у току године бити једнократне помоћи коју су пензионери добијали ранијих година, не може да се каже. Оно се не види у буџету за 2019. али се није видело ни у 2018. ни 2017. години”, оценио је Алтипармаков.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,438 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>