Бесплатно образовање у Русији

Министарство високог образовања и науке Русије и Росотрудничество објавили су конкурс за пријем на школовање о трошку федералног буџета у образовним институцијама за високо образовање у Руској Федерацији за школску 2019/2020. годину.

Студенти који желе да студирају у Руској Федерацији имаће могућност да студирају бесплатно на основним, мастер и докторским студијама. Такође, моћи ће да буду смештени у студентском дому и
да добијају новчану стипендију од најмање 1.300 рубаља, без обзира на успех у школовању.

Кандидати који не владају добро руским језиком имају право на обуку на припремним одељењима или припремним факултетима државних образовних институција по додатним општеобразовним програмима који омогућавају припрему за усвајање професионалних образовних програма на руском језику, такође за рачун федералног буџета Руске Федерације, са исплатом стипендија у току целокупног периода школовања, независно од постигнутих резултата.

Рок обуке на припремном факултету или припремном одељењу износи једну годину, и она не улази у трајање школовања по основним стручним образовним програмима.

Регистрација заинтересованих кандидата за студирање у руској Федерацији може се извршити на сајту www.russia.study, а детаљне информације о условима конкурса могу се добити у „Руском дому“ у Београду, телефон: 011/2642-178, на сајту www.ruskidom.rs, као и на e-mail: ruskidomkvota@mail.ru.

Рок за предају документације је 5. март 2019. године.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>