Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Свечани пријем за пливаче за Часни крст

У сали Општине Сврљиг данс је уприличен свечани пријем за све оне који су ове године пливали за Часни крст на Богојављење и том приликом уручене су им захвалнице.

Овогодоишњи победник богојављенског пливања је 29-огодишњи Александар Станковић, припадник 63. падобранске бригаде из Ниша, а посебну пажњу изазвале су две даме које су се надметале са мушкарцима – 19-огодишња Димитра Анђелковић и 43-огодишња Драгана Деспотовић. Посебно задовољство због њихове храбрости исказала је председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

Најмлађи учесник био је12-огодишњи Вукашин Јовановић из Белоиња, а најстарији 62-огодишњи Владица Михајловић из Нишевца. За крст су још пливали и Огњен Костић, Михајло Живановић, Младен Станковић, Милан Јовановић, Душан Аранђеловић, Дарко Ђорђевић, Ален Мацура и Милан Младеновић.

Свима њима данас су уручене захвалнице Општине Сврљиг за учешће у овом витешком надметању.

Захвалнице су додељене и организаторима ове манифестације, а свечаности је присуствовао и сврљишки свештеник Младен Маринковић.

Победнику је ове године као награда припао позлаћени ланац са великим крстом, који је из Русије донео Сврљижанин Филип Савић, дародавац ове вредне награде.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,096 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>