Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Онколошки пацијенти са КиМ од сада на преглед у Врању

Онколошки пацијенти из Пчињског и Косовско-поморавског округа ће и у Врању моћи да буду прегледани, те да добију мишљење конзилијума и одговарајућу терапију.

То је резултат детаљних договора и споразума о пословној и стручно – медицинској сарадњи који су у Врању у уторак потписали први човек Клиничког центра у Нишу проф. др Зоран Радовановић, директор врањског Здравственог центра др Љиљана Антић и челник Здравственог центра у Гњилану др Зоран Перић, пишу Новости.

Болесни људи више на прегледе и по терапију неће морати искључиво у Ниш, што им је представљало и поприличан финансијски издатак, а имали су и проблеме приликом преласка административне границе.

“Решили смо велики проблем на добробит свих пацијената из Пчињског и Косовско-поморавског округа који су били запостављени престанком рада Онколошког конзилијума у Врању”, проценио је проф. др Радовановић.

“Наши онколози ће једном седмично ординирати и овде, те примати и пацијенте из Косовско – поморавског округа. Већ је договорен и распоред у току месеца, па ће током прве седмице радити стручњаци за туморе дојке, потом експерти за гастро болести, па гинеколози, а у четвртој ће на располагању бити мешовити конзилијум. Последња седмица у месецу је резервисана за плућне болеснике”, рекао је Радовановић.

Поменути распоред у врањској Дневној болници почеће да важи већ од 4. фебруара.

На територији Косовско – поморавског округа расте број пацијената са малигнитетом, а до сада су сви они на прегледе и терапију морали у Ниш.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,096 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>