Министарка Ђукић Дејановић задовољна реализацијом пројекта у Полетарцу

Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас у ПУ,,Полетарац” у Сврљигу да је задовољна реализацијом пројекта суфинансираног од стране овог министарства.

У оквиру доделе бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у 2018. години, Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику определио је средства у износу од 13 милиона динара за реконструкцију предшколске установе ,,Лане” у Алексинцу и четири милиона динара за реконструкцију просторија у предшколској установи ,,Полетарац” у Сврљигу.

Министарка Ђукић Дејановић данас је обилшла предшколске установе у Алексинцу и Сврљигу и уверила се да су средства која су им додељена утрошена на прави начин.

Директор ПУ Полетарац, Дејан Милетић, рекао је данас да му је посебно драго што је установу посетила министарка Ђукић Дејановић, јер је то прва посета једног министра овој установи од њеног оснивања пре 40 година. Он је најавио и нове пројекте који су усмерени ка повећању обухвата деце како би се укинуле листе чекања на упис у установу.

Обиласку Установе присуствовао је и народни посланик Милија Милетић, који се захвалио министарки на подршци напорима које Општина Сврљиг улаже у пронаталитетну политику, какав је и овај пројекат реализован са ПУ Полетарац на побољшању услова боравка деце.

Одобрени пројекат ПУ Полатарац предвиђао је уклањање старе ламперије са зидова, малтерисање зидова који су били прекривени ламперијом, реконструкцију тоалета у дечјим боравцима и кречење целе установе.

Министарка Ђукић Дејановић је након посете Сврљигу и Алексинцу у Нишавском управном округу разговарала са представницима јединица локалне самоуправе Нишавског, Топличког и Пиротског управног округа на тему демографије и популационе политике.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,731 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>