Председник Словеније у дводневној посети Србији. Разговарао и са Милетићем

Председник Словеније Борут Пахор допутовао је јуче у дводневну посету Србији, где је са својим домаћином председником Србије Александром Вучићем разговарао о јачању билатералних односа, европској оријентацији Србије и ситуацији у региону.

Свечани дочек Пахору је приређен испред Палате Србија, где је одржан састанак делегација Србије и Словеније. Том састанку је претходио разговор председника две земље, који су се потом обратили и медијима.

Након тога Пахор се обратио српском парламенту, а говорио је и на пословном форуму две земље који је одржан касније.

Пахор је разговарао и са председницом парламента Србије Мајом Гојковић и представницима свих парламентарних странака.

Председника Словеније примио је и Милија Милетић, народним посланик, председник Посланичког клуба пријатељства са Словенијом. Милетић је том приликом уручио Пахору фотографију са њиховог последњег сусрета у Шентјернеју у Словенији прошле године.

Милетић је, поздрављајући председника Словеније, по обичају рекао да је из најлепшег места у Србији – Сврљига, који се налази поред Ниша, центра јужне Србије.
Председник Словеније је у шали упитао Милетића “да се можда Сврљиг не налази поред Књажевца”?

Испоставило се да Пахор врло добро познаје овај крај јер је некада војни рок служио у ЈНА баш у Књажевцу, који се налази крај Сврљига и Ниша.

Данас, другог дана посете, председник Словеније положио је венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.

Ово је била прва званична посета Борута Пахора Србији после његовог поновног избора за председника Словеније у новембру 2017. године, а пре тога је био у Србији 2014. године, што је била прва посета једног словеначког председника.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,785 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>