Мештани Јасеновика вратили се кућама

Мештани села Јасеновик код Ниша вратили су се својим кућама, јер је наредба о евакуацији укинута и надлежне службе су успеле да подигну на платформу другу, оштећену цистерну са амонијаком која је исклизнула из шина прошле суботе, јавио је РТС.

Радници “Инфраструктуре Железнице” јуче су дизалицом покушавали да безбедно подигну оштећену цистерну, која је заједно са товаром тешка 70 тона.

Због јаког мраза подизање цистерне на платформу било је отежано, али су у томе успели у касним вечерњим сатима.

Наредба о евакуацији је укинута, тако да су се евакуисани мештани вратили својим кућама.

Након успешног подизања цистерне, уследило је претакање амонијака на лицу места, пошто је цистерна оштећена и није у возном стању.

У Железницама су рекли да је за истакање амонијака задужен приватни оператер, а из Штаба за ванредне ситуације раније је саопштено да овај поступак није ризичан.

Две цистерне су претпрошле суботе исклизнуле са пруге између Ниша и Сврљига. Надлежни су истакли да нема опасности за људе и животну средину. Једна цистерна је враћена на колосек у петак, а становништо је тада из предострожности било евакуисано.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.609 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>