Народни посланици са југа активнији у 2018. години

Народни посланици са југа Србије прошле године су у републичком парламенту били знатно активнији него током 2017. године, пишу Новости.

Њих 21 са говорнице су се обраћали у просеку по 39 пута, односно укупно 814 пута. Предњачи Јелена Жарић Ковачевић, члан СНС из Ниша, која је 93 пута дискутовала, док је само три обраћања забележио Милорад Хаџи Стошић, члан ПУПС-а.

Посланик из Врања Славиша Булатовић, који се током 2017. није јављао, лане је дискутовао 31 пут. Поређења ради, најактивнији посланик у Народној скупштини има 385 обраћања, док је збир три најактивнија посланика са југа Србије 236 – каже за Новости уредник интернет платформе “Мој посланик” Милан Бабић.

Запажену активност у Скупштини Србије имао је и Милија Милетић, који је и председник УСС, и који се, иако долази из мале средине какав је Сврљиг, обраћао у Скупштини чак 71 пут. По изласцима за говорницу је одмах иза демократе Горана Ћирића, који је дискутовао само једанпут више.

“И мимо седница, у свакодневним контактима, остале посланике без политиканства информишем о томе како живи народ на југоистоку Србије и верујем да се глас такозваног малог човека сада више чује”, изјавио је Милетић за Новости.

Милетић каже да је посебно поносан на то што ће захваљујући, између осталог и његовом залагању у Скупштини, бити реконструисана пруга од Ниша ка Сврљигу, Књажевцу и Зајечару, а биће побољшан и напон струје у селима општине Сврљиг.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>