УНС поздравио хапшење налогодавца за паљење куће новинара Јовановића

Удружење новинара Србије поздравља хапшење председника општине Гроцка и функционера владајуће странке Драгољуба Симоновића, осумњиченог да је био налогодавац паљења куће новинара Милана Јовановића, и очекује ефикасан судски поступак како за овај напад тако и за малверзације у општини о којима је Јовановић извештавао.

УНС истиче да се на примеру истраживачког рада новинара Милана Јовановића и портала Жиг инфо види значај локалних медија који су изложени како економским притисцима, тако и притисцима локалних моћника.

Овај случај поново показује да се само системском подршком раду локалних медија и побољшању безбедности новинара може развијати демократско друштво.

Солидарност медијске заједнице и грађана према Милану Јовановићу била је одлучујућа за откривање осумњичених за извршење овог тешког кривичног дела. Удружење новинара Србије захваљује се колегама и грађанима који су помогли да осумњичени налогодавац буде ухапшен и позива све медије да наставе да пишу о злоупотребама, како у општини Гроцка тако и у свим локалним самоуправама у земљи.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>