Ухапшен лекар из Сврљига због малверзација око инвалидских пензија

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Безбедносно – информативном агенцијом и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су шездесетједногодишњег В.К. из Сврљига, због сумње да је извршио кривично дело примање мита.

Tакође, ухапшени су Д.Ј. због примања мита у помагању и И.Ђ. и А.М., због сумње да су извршили кривично дело давање мита.

Осумњичени В.К. се терети да је током септембра и октобра прошле године, у својству лекара специјалисте – вештака у првостепеном поступку Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, преко осумњиченог Д.Ј. захтевао и примио новац у износу од 96.000 динара од А.М и 300 евра од И.Ђ. да би донео позитиван налаз у вези са захтевима за признавање права на новчану накнаду за помоћ и негу другог лица.

Сумња се да је В.К. након извршења овог кривичног дела поделио новац са осумњиченим Д.Ј. Осумњичени су приведени надлежном тужилаштву.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,754 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>