Председник Русије допутовао у Београд

Председник Русије Владимир Путин допутовао је данас у једнодневну посету Србији током које ће бити потписано више од 20 споразума и размотрена политичка и економска сарадња, а главне теме, како се очекује, биће Косово и стуација у региону, преноси Бета.

На аеродрому „Никола Тесла”, уз јаке мере безбедности, Путина је око 13:15 дочекао председник Србије Александар Вучић.

Свечани дочек уз државне почасти Путину је потом приређен испред Палате Србија. Затим су уследили разговори, прво у ужем формату, а затим пленарни састанак делегација Русије и Србије и размена потписаних билатералних докумената у присуству двојице председника.

У Палати Србија Путин је Вучићу уручити орден Александра Невског којим га је одликовао 7. јануара, а затим се председника Русије обратио Србији и медијима.

П осле 18 часова председници Путин и Вучић заједно су обишли Храм светог Саве где је најављен и скуп подршке поводом посете руског председника Србији.
Током боравка у Београду Путин се састао и са српским чланом и председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком.

Поводом посете председника Русије у Београду су појачане мере безбедности, уз измене и обустављање саобраћаја на траси кретања председничке колоне.

Путин је последњи пут посетио Србију 2014. године, а претходни сусрет с Вучићем имао је 2. октобра прошле године у Москви.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,731 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>