За безбедност Путина бринуће 7.000 српских полицајаца, руски специјалци, мигови…

Председника Русије Владимира Путина, који у Србију стиже 17. јануара, чуваће више хиљада српских полицајаца, а спекулише се о бројки од чак 7.000, пише данашња „Политика“.

Припадници Министарста унутрашњих послова предузеће максималне мере обезбеђења, које ће довести и до измене режима саобраћаја у одређеним деловима Београда.
Такође се спекулише да је у Београд већ стигло око 250 најелитнијих руских специјалаца и лично обезбеђење руског председника.

Они наводно проверавају путању којом ће се кретати Путин, места састанка, клима-уређаје, храну, интернет итд. Биће заваривани и шахтови, а снајперисти ће бити распоређени по највишим крововима зграда у Београду.

Руски обавештајци наводно долазе и с развијеном технологијом за спречавање напада дроном, што је опрема коју Србија нема, пише лист.

У обезбеђењу Путина учествоваће и Војска Србије. Три српска „мига“ требало би да прате авион председника Русије од момента када уђе у ваздушни простор Србије, а до тада ће на њега мотрити руска противваздушна одбрана.

Припадници Жандармерије у пуној опреми биће распоређени у центру Београда, на железничкој и аутобуској станици, аеродрому и прилазима Београду. Медији спекулишу и да су три кључна пункта за безбедност Путина већ одређена, а то су – „Београђанка”, Славија и Храм Светог Саве. Најзахтевнији за обезбеђење биће управо трећи пункт, код храма, где се очекује обраћање Путина српском народу.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,785 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>