Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Нема више државних субвенција за трговце

У буџету Србије за ову годину планирано је 15 милијарди динара за субвенције за нова радна места, међутим, превасходно за запошљавање радника у фабрикама и делом за сектор информационо – комуникационих технологија, али не и за област услуга међународне трговине и хотелског смештаја.

Ово је за 2,5 милијарди динара више него прошле године и највише у последњих 12 година када су субвенције уведене. У Министарству привреде кажу да су ове уредбе раздвојене и да ће бити донете нове за прехрамбену индустрију.

“Уредбом о одређивању критеријума коју је Влада Србије усвојила крајем прошле недеље, предвиђено је да, осим за отварање нових радних места у производњи, подстицаји могу бити додељени и за услуге сервисних центара и подршку пословним операцијама”.

Инвеститори ће добијати од 3.000 до 7.000 евра по радном месту, у зависности од тога у које средине улажу, а минимум уложених средстава кретаће се од 100.000 евра у неразвијене средине до 500.000 у оне развијене.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,096 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>