Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Централна евиденција стварних власника у АПР

У Агенцији за привредне регистре је од 31. децембра 2018. године успостављена Централна евиденција стварних власника – јединствена, централна, јавна, електронска база података о стварним власницима регистрованих субјеката основаних до 31. децембра 2018. године, у складу са Законом о централној евиденцији стварних власника и Правилником о садржини Централне евиденције стварних власника.

Овлашћена лица у правним лицима и другим регистрованим субјектима треба да евидентирају податке о стварним власницима најкасније до 31. јануара 2019. године. Агенција за привредне регистре подсећа на ову законску обавези и скреће пажњу да обавезу евидентирања података о стварним власницима имају регистровани субјекти у које спадају сва привредна друштва, као и друштва у ликвидацији.

Такође, обавезу евидентирања имају задруге, огранци страних привредних друштава, пословна удружења, удружења и савези удружења, фондације и задужбине, установe, као и страна представништва привредних друштава и удружења, фондација и задужбина.

Закон о Централној евиденцији се не примењује на предузетнике, јавна акционарска друштва, привредна друштва у стечају и принудној ликвидацији, као ни на привредна друштва и установе у којима је Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе једини члан, односно оснивач.

Такође, у Централну евиденцију се не уписују политичке странке, синдикати, спортске организације и удружења, цркве и верске заједнице.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,096 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>