Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Обележена православна Нова година

Нова година по старом, Јулијанском календару, тзв. Српска нова година у Београду је обележена музичким програмом и ватрометом испред Храма Светог Саве на Врачару, где су грађани могли да присуствују и молебану.

Дочек у Београду код Храма Светог Саве организован је у оквиру манифестације „Божићно сеоце”, која траје до 28. јануара, а у склопу музичког програма наступио је „Лексингтон бенд”.

Молебан, или празнично бдење, служен је од 23:45 сати, а тачно у поноћ уприличен је спектакуларни ватромет.

Православна Нова година у Нишу је традиционално обележена концертом испред Храма Цара Константина и царице Јелене, у Парку Светог саве.
Бројне Нишлије забављала је Наташа Беквалац, која је први пут у својој каријери одржала концерт у Нишу.

У пријатној атмосфери, у присуству неколико хиљада посетилаца, уз велике хитове ове поп певачице, у Парку Светог Саве није било зиме, а тачно у поноћ уз новогодишњу честитку и ватромет, певала се и “Нишка Бања”.

Концерт је, као што је и било планирано, почео у 22:15, а завршио се нешто после поноћи. Осим једне повреде изазване петардом, није било никаквих инцидената.
Овај концерт Нишлије је коштао 2,1 милион динара.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>