Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Изменама закона до ефикасније борбе против криминала

Измене Закона које ће уследити у Народној скупштини током фебруара омогућиће и обавезати судије да поштују предвиђене рокове и да на ефикаснији начин воде кривичне поступке који су пред њима, рекао је директор полиције Владимир Ребић.

Ребић је за РТС навео да је готово 60 одсто осуђених лица добило условне осуде, што ће се у наредном периоду, захваљујући изменама закона, променити.

“Очекујем да ћемо до краја године имати значајан помак у суђењу, да ће проценат од 60 одсто изречених минималних или казни са ублажавањем, у наредном периоду бити потпуно обрнуто пропорционално – да ће значајни број криминалаца добити казну коју заслужује”, истакао је Ребић.

Он оцењује да независност судства не може бити алиби да се посао са процесуирањем оптужених за најтежа кривична дела не уради како треба.

“Бесмислено је да полиција било кога ухапси, а да судови то обесмисле малим казнама или одуговлачењем процеса на разне начине. У 60 одсто случајева до сада су прописиване минималне казне. Замислите каква је то правда ако пресуда за тешка кривична дела стиже за шест, седам или осам година”, истиче директор полиције.

Наводи да је током велике акције ухапшено и задржано око 200 криминалаца.
“Следећи корак је да уз промену казнене политике учинимо да они буду кажњени и буду где им је место”, наводи Ребић.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>