Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ванредно стање у пет општина, у Сврљигу путеви проходни

У већем делу Србије, сем на крајњем северу Војводине, снежне падавине додатно су отежале већ зимске услове вожње, саопштио је јутрос АМСС.

Помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Предраг Марић изјавио је данас да је због великих снежних падавина ванредна ситуација тренутно проглашена у пет општина и да је у угроженим подручјима евакуисано 10 особа.

„Због непроходности путева углавном у планинским подручјима и тешкоћа у снабдевању електричном енергијом на територији пет општина проглашена је ванредна ситуација. У овом моменту то су општине Нова Варош, Ивањица, Ариље, Лучани и Рашка“, рекао је Марић.

Он је поручио да су све расположиве службе на терену, као и да ће припадници Сектора за ванредне ситуације бити на терену док се ситуација у угроженим подручјима не стабилизује.
„До сада смо имали 11 интервенција, а десет људи је евакусиано. Такође, пет тешких болесника, као и једна беба која је имала високу температуру на територији Бора, у току ноћи су пребачени до болнице“, изјавио је Марић.

У општини Сврљиг ситуација је стабилна и сви путеви првог и другог приоритета су проходни. Улице у Сврљигу су такође очишћене, али на коловозу има угаженог снега.
Екипе ЈКСП “Сврљиг” су на терену и чисте путеве до и кроз сврљишка села. С обзиром да су падавине престале, као и да се најављује стабилније време, наредних дана се не очекују већи проблеми у саобраћају.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,173 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>