Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Због нечишћења снега новчане казне у Нишу

Комунална полиција у Нишу казнила је јуче новчаним казнама шест правних лица, шест одговорних лица и једно физичко лице за нечишћење снега и леда са јавних површина.

Начелник Комуналне полиције Милан Ђорђевић рекао је да су правна лица кажњена са по 60.000 динара, оговорна лица у правним лицима са по 6.000 динара, а истом казном кажњено је и једно физичко лице.

„Комунална полиција издала је јуче скоро 260 наређења о чишћењу снега и леда. Комунални полицајци су најпре издали наређења о уклањању снега и леда, а када су накнадном контролом утврдили да снег и лед нису очишћени изрекли су прекршајне налоге. То су први прекршајни налзи које смо изрекли ове зиме“, изјавио је Ђорђевић.

Он је казао да комунална полиција апелује на све грађане да чисте снег испред својих кућа и локала, али пре свега на станаре у вишеспратницама.
„Ту имамо највише проблема. Скупштине станара сматрају да су управници зграда одговорни за чишћење снега, а то је заправо солидарна одговорност свих станара једне зграде“, рекао је Ђорђевић.

Како је казао Ђорђевић, комунални полицајци јуче су контролисали центар града, а данас су контролу проширити и на булеваре и шири центар града.
„Апелујемо на грађане да приликом чишћења снег не бацају на коловоз и да очишћене површине посипају сољу, пепелом или неким другим материјалима који спречавају клизање“, истакао је он.
Хитна помоћ у Нишу имала је јуче седам пацијената који су повреде главе и екстремитета задобили приликом пада на залеђене улице и тротоаре.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>