Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Снег отежава саобраћај у читавој земљи, у Сврљигу путеви проходни

Због снега и хладног времена у целој земљи на снази је жути и наранџасти метео-аларм, у већини крајева пада снег и температура је испод нуле, а ледени дани однели су и прву жртву у 2019. години.

Од последица смрзавања преминула је 78. годишња жена из Бранчића, недалеко од Пријепоља.

У већем делу Србије снег пада више од 20 сати, а снежне падавине значајно повећавaју висину снежног покривача. У планинским пределима стварају се и снежни наноси.
АМСС наводи да снег и ниске температуре отежавају и успоравају саобраћај, али да нема ванредних ситуација и застоја.

Ситуација у сврљишкој општини је стабилна и сви путеви првог приоритета су проходни. Зимска служба ЈКСП “Сврљиг” је јутрос од 5 сати на терену у пуном капацитету и путеви до већине села су проходни, каже Игор Давидовић, директор комунланог предузећа.
(Фоно: Игор Давидовић, в.д. директора ЈКСП “Сврљиг”)

Све улице у Сврљигу су чишћене, тврди Давидовић, очишћен је центар града, насеље Падалиште изнад пруге, насеља Лукавица и Сарај, Љубовачка улица према гробљу, а чисте се и тротоари.
(Фоно: Игор Давидовић, в.д. директора ЈКСП “Сврљиг”)

Давидовић каже да снег који непрестано пада на територији читаве општине Сврљиг додатно отежава чишћење путева, посебно у вишим пределима општине где су и падавине веће.

Он каже да ће, уколико снег настави да пада, екипе обуставити рад на терену око 18 сати и да ће се чишћење путева наставити рано изјутра.

Препорука је да возачи не крећу на пут без преке потребе, а уколико баш морају, да то никако не буде без добрих зимских гума и ланаца.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,173 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>