Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Пријаве за пливање за Часни крст и прву Пихтијаду у Сврљигу

Састанак Организационог одбора богојављенског пливања за Часни крст одржан је јуче у црквеним просторијама храма Св. цар Константин и царица Јелена у Сврљигу.

Састанку су присуствовали свештеници Младен Маринковић и Никола Миљковић, Драган Савић који је први иницирао пливање на Богојављање 2012. године, народни посланик Милија Милетић, председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић, њен помоћник Мирослав Марковић, Александар Костић, новинар Јужних вести, директори јавних предузећа и установа, представници МУП-а, Дома здравља, и други чланови Организационог одбора.

На састанку је договорено да се и ове године организује пливање за Часни крст на Тимоку, као и да истог дана буде организовано и такмичење у припреми пихтија – такозвана Пихтијада.
Пихтијада ће бити одржана у порти цркве, а почеће припремањем пихтија дан раније – 18. јануара у 11 сати, док ће проглашење победника бити сутрадан, на Богојављење.

Сви заинтересовани за учешће на Пихтијади могу да се пријаве код Славише Алексића на телефон број 061/187-3333. Пријаве су могуће до 16. јануара.

Пливање за Часни крст биће одржано у суботу, 19. јануара у 12 часова на Сврљишком Тимоку.
Пријављивање за пливање је код Савић Драгана у продавници “Форма Савић” или на телефон 063/473-751.

Ове манифестације организују црква Свети цар Константин и царица Јелена, Општина Сврљиг и Центар за туризам, културу и спорт.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,173 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>