Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Лекар нишког КЦ због мита правоснажно осуђен на више од 2 године затвора

Због тога што је тражио и примио мито како би пацијенткињама дао епидурал, анестезиолог нишке Клинике за гинекологију Владан С. правоснажно је осуђен на 2 године и 4 месеца затвора, као и новчану казну, потврђено је Јужним вестима у Вишем суду у Нишу.

Лекар који је због сумње на корупцију ухапшен још 2013. године под претпоставком да је од двадесетак пацијенткиња узимао по 300 евра и вредне поклоне да би им дао жељену анестезију, након дугог судског поступка добио је коначну пресуду.

Одлуку Вишег суда донету у мају прошле године, крајем децембра потврдио је Апелациони суд и одбио жалбу браниоца.

Одбијена је жалба и потврђена пресуда где се В. С. оглашава кривим за извршење 3 кривична дела примања мита из Члана 367, став 2 Кривичног законика. Осуђен је на јединствену казну затвора у трајању од 2 године и 4 месеца и новчану казну од 400.000 динара – кажу у Вишем суду.

Апелациони је једино, кажу у Вишем суду, преиначио пресуду против М. Р. и усвојио његову жалбу, те се он ослобађа пресуде за кривично дело давање мита.

Лекар Владан С. и даље ради у КЦ, а како запосленом осуђеном на више од 6 месеци затворске казне по сили закона следи отказ, директор Клиничког центра Ниш Зоран Радовановић каже да ће то и испоштовати, али када им суд достави пресуду, уз напомену да ниједан запослени осуђен на затворску казну у трајању преко 6 месеци није избегао отказ.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>