Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Божићни фестивал се завршава концертом КУД “Белоиње”

11. Божићни фестивал, који је ове године почео у Сврљигу 25. децембра прошле године, биће затворен концертом КУД “Белоиње” који се одржава сутра у сали Центра за туризам, културу и спорт од 18 сати.

Ову Традиционалну хуманитарну манифестацију, коју по 11. пут организује Центар за туризам, културу и спорт Сврљиг у сарадњи са Канцеларијом за младе у Сврљигу, отворио је још један концерт који је одржан у оквиру ове манифестације, годишњи концерт КУД “Сврљиг”.

У оквиру Божићног фестивала одржано је низ забавних активности за младе и хуманитарних догађаја на којима је сакупљан новац за оне коима је најпотребнији. У Кафеу Инкогнито одржане су две хуманитарне аукције – аукција слика сврљишких уметника и аукција фотографија са Фото колоније Тера Инкогнита 201. Одржане су и друге многобројне манифестације у коима су учествовали млади и деца, почев од најмлађих из ПУ Полетарац, преко основаца, па до средњошколаца. Одржане су изложбе, књижевне вечери, разне радионице, ди-џеј журке, караоке парти, концерти, ревија народне ношње, а малишани су, уз дружење са Деда Мразом окитили и јелку у градском парку.

У клубу средње школе “Душан Тривунац Драгош” данас се одржава Божићна школа традиције на којој је Сврљижанин Милан Ристић упознао присутне са народном ношњом сврљишког краја. Ристић је добитник награде за најлепшу мушку ношњу на фестивалу “Бисерна грана” који је одржан од 4. до 7. октобра 2018. године у Новом Саду.

Улазнице на скоро свим манифестацијама биле су добровољни прилози, а само се наплаћивао улаз на концертима симболичних 100 динара.

Сав приход са фестивала биће уплаћен у хуманитарне сврхе, а организатори ће у сарадњи са Центром за социјални рад одлучити коме ће средства отићи.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>