Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Милетић и Трифуновићева код амбасадора Норвешке

Народни посланик Милија Милетић и председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић састали су се данас у Амбасади Краљевине Норвешке са његовом екселенцијом, амбарадором Арнеом Санес Бјернстадом.

Састанак са норвешким амбасадором иницирао је народни посланик Милетић, а тема састанка била је интересовање већег броја младих са територије Нишавског округа и Ниша као центра, па и општине Сврљиг за одлазак у ову скандинавску земљу, у којој је већ отишло двадесетак Сврљижана.

Такође, нагласио је Милетић, постоји и интересовање многих грађана за туристичке посете Норвешкој која је једна од најразвијенијих земаља света.

У срдачном разговору са амбасадором Бјернстадом председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић је указала и на природне лепоте општине Сврљиг, која је једна од најлепих општина у Србији. Она се још једном захвалила амбасадору за донацију комби возила које је добијено од Амбасаде Норвешке у периоду када је Милетић био председник општине Сврљиг 2011. год. Уједно је обавестила амбасадора Бјернстада да је Општина Сврљиг конкурисала по конкурсу Амбасаде Краљевине Норвешке, који је трајао до 24. децембра. Општина је конкурисала пројектом који предвиђа доградњу анекса зграде ПУ Полетарац површине 300 квадрата како би се решио проблем смештаја и остале деце која су на листи чекања због недовољних смештајних капацитета вртића.

Амбасадор Краљевине Норвешке, Арне Санес Бјернстад је рекао да је конкурс који је назван “Норвешка за вас” и предвиђен да се помогну мале средине, а не велики центри као што је Београд или Нови Сад. Обећао је да ће у оквиру својих могућности потпомоћи пројекат којим је Сврљиг конкурисао.

На крају срдачног разговора, који је трајао више од 30 минута, Милетлић је амбасадору уручио поклон сврљишке задруге “Сврљижанка” и позвао га да дође у Сврљиг и лично се увери у природне лепоте ове општине. Амбасадор је прихватио позив и обећао је да ће ускоро посетити Сврљиг.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,775 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>