Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

130.000 странаца за дочек Нове године у Србији

На дочек Нове године у Србију стиже око 130.000 страних туриста, од којих ће више од половине најлуђу ноћ прославити у Београду, а остали у Новом Саду, Нишу, на Златибору, Копаонику, у Врњачкој Бањи и другим местима у Србији.

“Највише туриста у Београду очекује се из региона – из Хрватске, Словеније, БиХ, Црне Горе, Бугарске. Ове године на трећем месту по броју посета су Кинези, иза којих следе Турци, па Немци и Румуни. С тога се могу очекивати и гости из ових земаља на дочеку Нове године у Београду”, рекла је портпарол Туристичке организације Србије, Олга Балетић.
Више од 4.000 туриста, од којих су најмање трећина посетиоци из суседне Бугарске, дочекаће Нову годину у Нишу, уз чувени нишки роштиљ, чари гастрономске кухиње југа Србије и мераклијску атмосферу у кафанама и ресторанима.

Према информацијама хотелијера, инвазија бугарских туриста почела је 30. децембра и трајаће до 1. јануара 2019. године, а већина хотела је већ распродала све собе агенцијама из ове земље, док се у хостелима тражи кревет више.

Директор Туристичке организације Ниша, Урош Парлић каже да су након Бугара, који постају традиционални гости у Нишу за Нову годину, најбројници Грци, али и Словаци, Немци…
“Ниш има на располагању преко 4.000 кревета, а од тога више од трећине заузели су бугарски туристи. Већ неколико година вршимо промоције и у Бугарској, Немачкој, Грчкој, Словачкој и то сада даје неке резултате, а доста смо се посветили и кампањи коју радимо преко интернета”, рекао је Парлић.

Како је навео, осим препознатљиве атмосфере, странце ка Нишу привлачи и богато историјско наслеђе.
“ТОН ради и 31. децембра, као и 1. и 2. јануара, а такво је и радно време музеја који ће радити и 1. и 2. јануара због туриста”, додао је Парлић.

Истраживања задовољства дестинацијом показују да туристи који су посетили Ниш дају оцену 4,52 од могућих 5. Такође, 25 одсто туриста се враћају и по неколико пута у Ниш, што показује да су задовољни туристичком понудом.

Нишлије ће Нову 2019. годину дочекати на тргу уз концерте Жељка Васића и Лексингтон бенда.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>