Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

У 2018. години убијена 94 медијска радника

У свету је број убистава и напада на новинаре и раднике у медијама повећан у 2018. години, после пада у претходних шест година, саопштила је Међународна федерација новинара.

У годишњем извештају наводи се да су у 2018. години у свету убијена 94 радника у медијима, 12 више него у претходној години. Највише новинара и медијског особља ове године је страдало у Авганистану.

Нови извештај показује да се новинари суочавају се опасностима независно од ризика извештавања из ратних зона и о екстремистичким покретима.

Убиство саудијског новинара Џамала Кашогија, колумнисте Вашингтон поста, добило је највећу пажњу јавности ове године. Он је убијен 2. октобра када је отишао у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу да формализује развод како би могао да се венча са вереницом из Турске.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>