Напад на новинарку портала “Инфо центар југ” у Лебану

У редакцију портала Инфо центар југ у Лебану синоћ је упао мушкарац, који је вређао главну и одговорну уредницу Жаклину Цветковић Младеновић, претећи јој паљењем аутомобила, пренео је портал Јужне вести.
У полицији кажу да је “рад на случају у току” и да је нападач саслушан.
Како наводе Јужне вести, мушкарац је након увреда изашао и фотографисао њен аутомобил, поручујући да ће га “дићи у ваздух”.
Главна и одговорна уредница Жаклина Младеновић је за Јужне вести рекла да је након псовки упућених њој, мушкарац псовао и њену децу.
“Затим ми је рекао да ћу тек да видим шта ће да ми се деси и да ће ми аутомобил дићи у ваздух. Ја тог човека не знам, али успела сам да га фотографишем док је он сликао моја кола”, каже уредница портала Инфо центар југ.
У полицији је потврђено да се инцидент догодио, те и да ће након саслушања свих сведока Основно тужилаштво одлучити шта даље, преноси портал Јужне вести.
Ово је други напад на новинаре на југу Србије у последњих месец дана. Претходно је новинару и заменику главног и одговорног уредника Југмедие Драгану Маринковићу мушкарац претио да ће га убити уколико буде објавио снимак с места несреће на коме је погинула беба. Маринковић је био на задатку и фотографисао возила полиције и хитне помоћи.
Напади на новинаре у Србији су учестали, а починиоци ретко бивају кажњени. Према бази података о нападима НУНС-а која бележи физичке нападе, вербалне претње, угрожавање имовине, притиске, досад је у овој години регистровано 96 напада.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>