Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Више од 420.000 евра за дочек у Београду

Новогодишњи концерти, који ће се одржавати 30. и 31. децембра и 1. јануара, Београђане ће коштати укупно 423.172 евра, па ће овогодишњи дочек бити више него дупло скупљи од прошлогодишњег.

Како пише Истиномер, најскупљи наступи ће бити певача Хариса Џиновића – 56.000 евра, групе Бајага и Инструктори – 44.700 евра, Рудиментала – 45.000 евра и Саше Ковачевића – 42.700 евра.
Осим наведених, чији наступи укупно коштају више од 188.000 евра, у оквиру тродневног дочека наступаће и Disciples чији наступ кошта 31.250 евра, Дејан Петровић Биг Бенд по цени од 25.400 евра, Раста за 22.300 евра, Stereo MC’s који ће бити плаћени 22.000 евра и други.

За саму новогодишњу ноћ, 31. децембра, наступаће Саша Коваћевић, Бајага и Инструктори, Харис Џиновић и Дејан Петровић Биг Бенд.

Сви ови наступи део су јавне набавке Центра београдских фестивала за одабир извођача који су део главног програма, а која је расписана 24. децембра и у чије достављене понуде је Истиномер имао увид. Осим ове, пре десетак дана, спроведена је и јавна набавка која се односи на ангажовање извођача у оквиру пратећег програма, а уговорена цена је у овом случају била 92.662 евра. У оквиру пратећег програма наступаће Неверне бебе, ДЈ Муња, дечије групе и други, а у оквиру њега су и изведбе различитих представа за најмлађе. На тај начин, цена свих ангажованих извођача превазилази 423.000 евра, колико ће укупно коштати дочек Нове године у Београду. Прошле године, концерти су коштали дупло мање, односно око 190.000 евра.

Истиномер је већ писао да је заменик градночелника Горан Весић објавио ко ће бити извођачи у току новогодишњих празника, иако јавна набавка није била ни расписана.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>