Спортисти Ваздухопловног савеза Србије у светском врху

Репрезентативни наступи спортиста Ваздухопловног савеза Србије били су у 2018. години врло успешни са освојених пет медаља на светским и европским првенствима, од чега једна златна, три сребрне и једна бронзана.

Апсолутни победници европског првенства у ваздухопловном моделарству у класама Ф1А, Ф1Б, Ф1Ц, одржаног од 23. до 30. јула у Мађарској, били су ваздухопловни моделари из Србије.

Они су освојили прво место у укупном пласману, златну медаљу екипно у класи Ф1Б од 75 такмичара из 26 држава, сребрну медаљу појединачно освојио је Светозар Гостојић из Аеро клуба „Зрењанин“ у истој, Ф1Б класи и сребрну медаљу екипно у класи Ф1Ц од 44 такмичара из 20 држава.

Ракетни моделари су донели сребрну медаљу у екипном пласману у класи S5C са светског првенства у ракетном моделарству, одржаном од 25. августа до 2. септембра у Пољској, док је парагајдинг репрезентација у прецизном слетању параглајдером освојила бронзану медаљу екипно од 111 пилота из 19 држава, на европском првенству одржаном од 16. до 21. септембра у Словенији.

Поред репрезентативних успеха, спортисти Ваздухопловног савеза Србије су постигли одличне резултате у индивидуалним такмичењима, те су појединачно пласирани на највише позиције светских ранг листа у 2018. години. У оквиру светске ранг листе за параглајдинг у дисциплини прецизно слетање на првих 10 позиција налазе се четири пилота из Србије. На светској ранг листи у ракетном моделарству треће место заузима Кристина Чипчић из АК „Кикинда“, док је њен брат Миодраг Чипчић на петој позицији. У светском купу у ваздухопловном моделарству у класи Ф1Б деветогодишњи јуниор Видак Веселиновић из АК „Трстеник“, освојио је треће место у генералном пласману за 2018. годину.

Овогодишњи резултати су само наставак успеха спортиста ваздухопловаца, који су у последњих пет година са великих међународних такмичења донели чак 57 медаља у појединачним и екипним пласманима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.726 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>