Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Милетић разговарао са Љајићем о развоју туризма

На састанку који је одржан данас у Београду, народни посланик Милија Милетић разговарао је са потпредседником владе и министром спољне и унутрашње трговине, телекомуникација и туризма, Расимом Љајићем о развоју туризма на југу Србије.

Састанку су присуствовали и Игор Стевановић из Књажевца, заменик председника Скупштине општине Књажевац и Мирослав Марковић, помоћник председника Општине Сврљиг.

На састанку се разговарало о развоју туризма на југу Србије, са посебним акцентом на развој туризма у Сврљигу и Књажевцу, као две општине које се налазе у близини Старе планине, која има убрзани раст туризма, али има могућност и да повуче развој туризма у општинама око себе. Такође, закључено је да се у овим општинама може успешно развијати и ловни и сеоски туризам, посебно у селима која су на путевима ка Старој планини у обе општине.

Једна од тема данашњег разговора било је и посредовање министра Љајића како би се довео неки инвеститор из Турске у Сврљиг и Књажевац, како би се ове општине развиле и привредно, што би утицало на побољшање економског положаја становништва, а што би зауставило демографско пражњење ових општина.

Министар Љајић је на крају састанка рекао да намерава да посети Сврљиг почетком 2019. године како би се разговори наставили и како би лично видео са каквим туристичким и привредним потенцијалима располаже ова општина.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,301 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>