Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Почео Божићни фестивал

Годишњим концертом КУД “Сврљиг” који је почео јуче, отворен је овогодишњи, 11. по реду, Божићни фестивал у Сврљигу.

На концерту КУД “Сврљиг”, осим домаћина, наступили су и КУД “Кнез Лазар” из Сења, КУД “Радосав Лазић” из Стубице и КУД “Преконога” из Преконоге…

Концерт је одржан у великој сали Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг, са почетком у 18 сати. Уместо улазнице посетиоци су давали добровољни прилог који ће организатори Божићног фестивала, у сарадњи са Центром за социјални рад, на крају манифестације уплатити неком од суграђана коме, по њиховој процени у том тренутку буде најпотребнији.

Божићни фестивал настављен је данас изложбом ликовних радова које су насликала деца ПУ Полетарац . Изложба је постављена у самој установи, а данас у време отварања изложбе одржана је и новогодишња представа за малишане.

Још једна активност данас је одржана у оквиру Божићног фестивала. Аукцијска продаја фотографија одржана је у 14:00 часова у кафеу “Инкогнито” у Сврљигу. На аукцији су продаване фотографије настале на Фото – колонији “Terra incognita 2018.” која је одржана у организацији истоименог удружења грађана које се бави промоцијом туристичких потенцијала општине Сврљиг.

Средства прикупљена са ове аукцијске продаје ће, као и сва остала прикупљена током трајања Божићног фестивала, у сарадњи са Центром за социјални рад Сврљиг, бити уплаћена младим особама којима су у том тренутку најпотребнија.

На данашњој аукцији прикпљено је 16.500 динара, а фотографије су продаване у просеку за 1.500 динара.

У оквиру Фестивала вечерас ће у Центру за туризам, културу и спорт бити одржано Књижевно вече, а сутра ће у сали бископа бити одржана представа за децу позоришта Пепино под називом “Деда Мраз у Луткову“.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>